sunnuntai 15. tammikuuta 2012

Kas näin lähtee pläski

ja pläski lähtee näin!

Huomenna starttaan toista kertaa Fitfarmin ilmaisessa Go Fat Go -läskinlähdetyshaasteessa. Kolme viikkoa tiukkaa miinuskalorista ruokavaliota luvassa, kotijumpalla ja muutenkin liikunnan lisäämisellä höystettynä. Viime vuoden laihdutushaasteesta jäi pelkästään positiivinen mielikuva; miten helppoa, kun joku on miettinyt grammalleen valmiiksi, mitä syödä, montako grammaa ja mihin aikaan.

Laihdutushaasteesta työpaikalla ja tuttavien kanssa puhuessani moni vaikuttaa alkuun kiinnostuneelta, mutta rupeaa pyörtämään puheitaan siinä vaiheessa, kun tulee puheeksi haasteen ruokalista. "Maitorahkaa!? Joo ei mä kato inhoon maitorahkaa, yök". Itse opettelin varta vasten pitämään kyseisestä, maittavasta ja täyttävästä herkusta. Hyvinhän se alas menee, kun sekaan laittaa vaikkapa marjoja tai mehukeittoja, mutta esimerkiksi laihdutushaasteessa ollaan kovasti miinuskaloreilla, menun kokonaiskalorimäärän ollessa noin 1200 kcal päivässä, eikä sokerikeitoille jää sijaa - eikä oikein haluakaan. Yhtä vähän innostuin ajatuksesta litkiä e-koodailtua, sokeroimatonta, makeutusainein terästettyä mehukeittoa litratolkulla. Salilla silloin tällöin pinnistelevä avopuoliskoni lupasi, että parinkymmenen paljaalteen syödyn maitorahkapurkin jälkeen homma maistuu paljon vähemmän puulta, ja puhui totta vie totta! Männäviikolla iloitsin töissä välipalarahkaani nauttiessani, että nyt se tapahtui; maitorahka maistui hyvältä ilman mitään lisukkeita.

En ole itse asiassa vielä tarkistanut, miten tämänvuotinen ruokavalio eroaa viimevuonna kokeilemastani, josko mitenkään. Olen varautunut haasteeseen ostamalla pakastimen täyteen esimerkiksi luomupinaattia ja MSC-sertifioitua kalaa, vihanneslaatikot pullolleen tuoreita salaattivihanneksia ja tietysti lopun jääkaapin täyteen maitorahkaa. Olen ylenmäärin kiitollinen Fitfarmin tyypeille kivasta tsemppihaasteesta, ja odotan suuria kolmen viikon jaksolta. Muistan viime vuonna sivuilla lukeneen, että kolmen viikon jakson keskimääräinen pudotus on ollut -9 kiloa. Itse lähden tavoittelemaan jotakin maltillisempaa; sanotaan nyt vaikka kahdeksaa ja puolta ;)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti