keskiviikko 25. tammikuuta 2012

Huimaa haipakkaa!

Olen rakastunut, sanalla sanoen rakastunut. Go Fat Go -haasteessa on meneillään kymmenes päivä, jaa vaa'an lukema on 4,2 kiloa pienempi kuin haasteen startatessa. Ajanpuutteen vuoksi vertaistuen hakeminen foorumilta on jäänyt vähille; työpaikalta on löytynyt onneksi toinen "Juttailija", harrastuspiiristä kolmas. Ajatuksia maitorahkan eri käyttömahdollisuuksista on vaihdeltu puolin ja toisin. Joka aamu töissä päivitetään vaa'an lukemat, onnitellaan sadankin gramman tiputuksesta, taputellaan selkään, jos vaaka näyttikin yhtäkkiä plussaa. Sellaista se on, elämä ja laihdutus - ala- ja ylämäkiä. Tänään hyvin, huomenna paremmin. Vai miten se nyt meni.

Maitorahkan jälkeen ruokavalioni seuraavaksi suurin osatekijä ovat kasvikset. Ajansäästösyistä olen tukeutunut ruuanlaitossani pitkälti pakastekasviksiin, salaattivihanneksia lukuun ottamatta. Pieni pistohan se siellä pumpussa tuntuu, kun sitä kesäporkkanaa kylmäkaapista kärryyn mättää, sen sijaan, että askartelisi tuoreesta pussista samanmoisia sekoituksia. Tuoreiden vihannesten värikirjoa on äärimmäisen ihana ruokaa laitellessa katsella, mutta arjen estetiikka saa valitettavasti väistyä kiireen jaloista. Pellolta pussiin, pussista pöytään. Sopii minulle, etenkin, kun pakastekasvisten ravintoarvoa tutkittaessa on havaittu, että pakastevihannekset säilyttävät ravintoaineensa aivan tuoreiden veroisesti, joissakin tapauksissa jopa paremmin.

Pakasteista saankin oivan aasinsillan ulkoiluun, tai lähinnä parhaimpaan sen puuttumiseen liittyvään tekosyyhyn - pakkaseen. Pääkaupunkiseudun vajaan kymmenenkin asteen pakkaset ovat olleet subtrooppisiin oloihin tarkoitetuille nelijalkaisille lenkkikavereilleni liikaa, etenkin, kun lunta on koiria vatsaan asti ja lisää tulee karkeasti arvioiden puoli metriä päivässä. Olohuone on ilmeisesti pistettävä sisustuksen puolesta uuteen uskoon, jotta saan raivattua tilaa kuntoiluvälineistölle, enkä heilauta punttia laajakuvanäytöstä läpi ensi tempaisulla. Mitä siellä olohuoneessa edes voi harrastaa? Lyön vetoa, että alakerran naapurilla on huomauttamista, jos tämä norsu zumbaa jytistää illat pitkät toisen kerroksen asunnossaan. Tule jo kevät, jotta loppuvat nämäkin tekosyyt!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti