torstai 5. tammikuuta 2012

Uusi vuosi on lähtenyt mukavasti liikkeelle, ainakin liikunnan osalta. Ulkoiltua on tullut aikaista enemmän ja se on maistunut erityisen hyvältä :) Innostuksen säilymiseen on saattanut vaikuttaa sekin, että olen huomannut kävelyn helpottavan jomotustilaa, jonka välilevyn pullistuma on aiheuttanut.
Kävelyn llisäksi kävin myös tällä viikolla zubaamassa pariin otteeseen, joka oli ah, niin ihanaa! Oikeastaan ihanaa oli musiikki ja tanssi, mutta kaikki suuremmat rytkytykset ja lihasliikkeet eivät vielä tuntuneet oikein hyvältä kehossa. Kaipa tämä raskaudesta palautuminen vie oman aikansa, joka on vain hyväksyttävä.

Myös ruokavaliota on tullut tutkiskeltua tarkemmin. Olen pyrkinyt välttämään suurempia määriä ylimääräistä sokeria ja rasvaa sekä lisäaineita. Olen yrittänyt valita ostoskoriini elintarvikkeista luomu-vaihtoehdon, jos sellainen on ollut saatavissa. Valinnat ovat tuntuneet hyviltä, mutta selvästi huomaan ateriarytmini olevan vielä hieman hakoteillä...välipalat tahtovat unohtua ja kerralla tulee ahdettua ruokaa aivan liikaa. Tässä on siis suuri skarppaamisen paikka.

Tänään teki kuitenkin mieli jotain makeaa ja herkullista...ja lapsetkin ovat vielä lomalla. Päätimme lasten kanssa pitää jäätelökutsut illalla ja nauttia kylmästä ja viileästä jäätelöstä oikein aimo-annoksin. Kaupassa myytävien jäätelöiden pakkausselosteet pitävät kuitenkin yllättävän suuren määrän lisäaineita ja kaikkea ylimääräistä sisällään, jonka johdosta päädyimme valmistamaan itse "puhdasta" ja lisäaineetonta, kotitekoista jäätelöä. Ja oi, Nam! Niin hyvää! Parempaa kuin kaupan jäätelö!
Ohje jäätelön tekoon on alunperin allergisen lapsen ruoka-kurssilta ja toimii kyllä muidenkin herkkusuiden suussa ;)

Ohje tähän helppoon ja yksinkertaiseen herkkuun kuuluu seuraavasti:

1. Pilko banaania melko ohuiksi siivuiksi lautaselle ja laita banaanisiivut pakastimeen pakastumaan.
2. Banaanien kohmetuttua/jäädyttyä, siirrä banaanit kulhoon, jonne voit viskata sekaan esim. kohmeisia marjoja (tai esim. maustaa banaanit kaakaojauheella riippuen minkämakuista "jäätelöä" teet). Lisää joukkoon hieman vettä (muutama lusikallinen) pieninä määrinä ja sekoita sauvasekoittimella sekaisin.
3. Ja kas, saat aikaan ihanan kuohkean pehmeää jäätelön tapaista herkkua.
Sitten herkuttelemaan :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti